Workshop

Servicii climatice pentru o agricultură durabilă

Atelierul este organizat în cadrul proiectului de cercetare Redefinirea zonelor de adecvare agroclimatică pentru culturile de porumb și grâu de iarnă către o agricultură inteligentă orientată spre schimbările climatice în România (AGROCLIMRO) finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltare și Inovare (UEFISCDI) în România.

Este organizat de Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Geografie, Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și rețeaua consorțiului PannEx.

Prezintă principalele realizări ale proiectului și urmărește un feedback important din partea participanților în ceea ce privește îmbunătățirea capacității platformei dezvoltate. Deoarece proiectul AGROCLIMRO a fost dezvoltat în cadrul Rețelei Hidroclimatice PannEx, atelierul este organizat în cooperare cu Rețeaua PannEx și sunt invitați participanți din regiune.

Prezentări

Adina-Eliza CROITORU: AGROCLIMRO project 

Sorin POP: Climate for service: crop suitability platform – novelty and challenges 

Sorin Daniel VÂTCĂ, Valentina Ancuța STOIAN, Adina CROITORU, Titus Cristian MAN, Csaba HORVATH, Roxana VIDICAN, Vlad STOIAN: Agrometeorological requirements of maize crop phenology for sustainable cropping—a historical review for Romania 

Titus-Cristian MAN, Valentina-Ancuţa STOIAN: Soil map of Romania

Adina-Eliza CROITORU, Valentina STOIAN, Csaba HORVATH, Sorin Daniel VÂTCĂ, Bela KOBULNICZKY, Adrian TELCIAN, Vlad STOIAN, Titus-Cristian MAN: AGROCLIMRO suitability model

Limba de comunicare

Atelierul se va desfășura în limba engleză


Organizatori

Comitetul științificComitetul local de organizare
Mónika Lakatos – OMSZ, Hungary
Danijel Jug – University of J.J.Strossmayer in Osijek, Croatia
Branka Ivančan-Picek – DHMZ, Croatia
Adina-Eliza Croitoru – Babes-Bolyai University, Romania
Ivan Güttler – DHMZ, Croatia
Vladimir Djurdjevic – University of Belgrade, Serbia
Tamás Weidinger – Eötvös Loránd University at Budapest, Hungary
Andrej Ceglar
Joan Cuxart – University of the Balearic Islands, Palma, Mallorca, Spain
Csaba Horvath – Babes-Bolyai University, Romania
Adina-Eliza Croitoru
Csaba Horvath
Titus-Cristian Man
Sorin Vâtcă
Blanka Bartok
Valentina Stoian
Bela Kobulniczky
Cosmina Ursu

Parteneri

Universitatea Babeş-Bolyai (BBU) este o instituţie publică de învăţământ superior de clasă mondială a cărei misiune este de a promova şi susţine în cadrul comunităţii locale, regionale, naţionale şi internaţionale dezvoltarea unor componente specifice. Este una dintre cele mai importante instituții de învățământ și cercetare din România. BBU consideră ca misiuni principale educația de înaltă calitate, cercetarea științifică și sprijinirea sectorului socio-economic cu informații bazate pe știință și servicii. BBU se străduiește să fie un pol de creștere durabilă, un centru de cunoaștere și inovare tehnologică. Facultatea de Geografie este unul dintre cei mai importanți piloni în ceea ce privește cercetarea UBB. Prin Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă, sprijină dezvoltarea durabilă prin cercetare aplicată integrată, educație inovatoare și experimentală și prin parteneriate benefice cu o mare varietate de actori din mediul socio-economic. Centrul explorează conceptele de dezvoltare durabilă, responsabilitate socială corporativă și dezvoltare a întreprinderilor (sociale) și își propune să ofere sprijin indivizilor, comunităților, întreprinderilor și altor organizații pentru a crea o cultură mai durabilă care încurajează evoluția și adoptarea pe scară largă a competiției economice. , bune practici dintr-o perspectivă eco-orientată și de responsabilitate socială. Centrul a devenit unul dintre liderii naționali în cercetarea climei, și în special în ceea ce privește schimbările climatice și impactul acestora asupra diferitelor sectoare

Indeco Soft este o companie lider în dezvoltare de software în România, oferind soluții de e-guvernare pentru peste 1000 de instituții publice (orașe, consilii județene, școli, universități și afaceri private).

Peste 20 de ani de experiență în managementul proiectelor complexe de management al proceselor de afaceri integrate în instituții guvernamentale și private este garanția creșterii valorii adăugate, calității și performanței pe care produsele și serviciile Indeco Soft o aduc activităților manageriale și operaționale.

Transformarea digitală a administrației și companiilor din România este facilitată de cunoștințele, creativitatea și experiența specialiștilor Indeco Soft implicați în proiecte de Cercetare-Dezvoltare-Inovare care decurg din nevoile specifice de optimizare, eficiență și conformare legală specifice economiei, sociale, guvernării, mobilitate și calitate. viata in comunitatile romanesti.

Soluțiile software ale companiei includ software special conceput pentru administrația publică, într-o soluție integrată organizată în 5 pachete: Social Care Management și eHealth, gestionarea asistenței sociale (prestații sociale, proceduri și fluxuri de lucru); Plata electronica a taxelor locale, tichetelor de parcare si amenzilor, utilitati, donatii; Citizen Interaction – Gestionarea documentelor, petiții online, urbanism, interacțiune online și raportare probleme; Registrul Agricol inclusiv utilizarea terenului; Management financiar – bugetare, management HR, contabilitate, facturi, management de investiții și achiziții; Venituri Administrative – regimuri de impozitare locala, arendare publice, autorizatii de afaceri, autorizatii de construire, management transport.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca este succesorul prestigioasei Școli Superioare de Agricultură din Cluj, înființată în urmă cu 145 de ani, în octombrie 1869, sub denumirea de Institutul de Studii Agronomice, Cluj-Manastur. În 1906, Institutul ajunge la nivelul Academiei, devenind Academia de Agricultură din Cluj.

Scopul universității este de a promova excelența în domeniul educației, cercetării și inovării prin instruire academică primară inițială și postuniversitară, prin învățarea pe tot parcursul vieții și integrarea în sistemul de valori universal în conformitate cu cerințele unei societăți bazate pe cunoaștere.

PannEx (Experimentul Bazinului Panonian) este o Rețea Regională de Hidroclimat a proiectului Global Energy and Water Exchanges (GEWEX) care își propune să realizeze o mai bună înțelegere a componentelor sistemului Pământului și a interacțiunilor acestora în Bazinul Panonian. Eforturile internaționale implică comunitatea internațională de cercetare într-o abordare integrată pentru identificarea și creșterea capacității de adaptare în fața schimbărilor climatice din Bazinul Panonic.

Când și Unde?




Atelierul se va desfășura în perioada 20-21 Iunie 2022 la Facultatea de Geografie a Universității Babeș-Bolyai Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Sustenabilă Cluj-Napoca, Romania.


Location: 5-7, Strada Clinicilor, Facultatea de Geografie (46°45’52.2″N 23°34’46.3″E).



insert google map into wordpress

Cum ajung?

From Cluj Napoca ”Avram Iancu” International Airport

From Cluj Napoca Railway Station


Mese

Pauzele de cafea, cina oficială în data de 20 iunie și masa de prânz în 21 iunie vor fi asigurate de către organizatori.


Programul atelierului

Comentariile sunt închise.